Wateronderhoud

U vindt hier een arsenaal aan artikelen die alles vertellen over de fabels en de feiten. Na jaren ervaring met verschillende producten willen we u graag op de juiste weg helpen. Indien u zich inschrijft voor de nieuwsbrief dan sturen wij u direct en gratis de flowchart die u makkelijk en snel helpt om problemen te verhelpen die met het water in de jacuzzi kunnen voorkomen.

Energie verbruik jacuzzi

Velen factoren beïnvloeden het totaal verbruik: Gebruiksfrequentie, locatie, seizoenen, isolatie om er maar een paar te noemen.

Om water in een Spa of jacuzzi te verwarmen heb je energie nodig, om 1 liter water met 1 graad Celsius te verwarmen heb je 0,00116 KW energie nodig, of 1,16 Watt

Continue Reading

Jacuzzi water probleem oplossen

Chloor: 

Chloor wordt relatief snel verbruikt; indien dit wordt toegevoegd aan vervuild water kan het al binnen een uur verbruikt zijn.
Afhankelijk van de staat van het water blijft het chloorgehalte maximaal 4 dagen op de juiste waarde.
Bij een laag chloor gehalte in de jacuzzi kunnen deze bacteriën gemakkelijk biofilm aanmaken. In een Spa of jacuzzi is dat een veel voorkomend probleem. Chloor "verbruikt" namelijk afhankelijk van de verzadiging van het water en de opname van chloor in het biofilm. 

Lees meer

Wekelijks onderhoud

Het onderhoud is op te splitsen in 4 delen, allemaal relatief simpel als u redelijke water waardes heeft en een relatief normaal gebruik van de Spa.
Wij zetten graag voor u onder elkaar wat te doen met het water in de jacuzzi de filters en andere periodieke controles

lees meer

Biofilm en jacuzzi vervuiling

Waarom is er onderhoud nodig aan de Spa of jacuzzi ? Het belangrijkste antwoord hierop is wellicht de hygiëne !! Als u niets doet aan het periodiek onderhoud van de jacuzzi dan zullen bacteriën een biofilm gaan aanmaken en dan starten de echte problemen. Maar wat is biofilm en hoe kan ik het voorkomen ?

lees meer